Usuń kontakty z menu Udostępnij na iPhonie: Oto jak!

Jeśli wybierzesz zdjęcia, łącza, kontakty lub inną zawartość do udostępnienia na Apple iPhone, pojawią się różne kontakty wraz z innymi miejscami docelowymi, do których możesz je wysłać. W większości przypadków przegląd zawiera osoby, do których coś zostało wysłane ostatnio lub średnio. Ale może nie chcesz już indywidualnych kontaktów w menu Udostępnij, ponieważ wysłałeś im tylko określone rzeczy lub ponieważ unikać kontaktu chcieć. Więc zanim przypadkowo coś im przekażesz, możesz usunąć je z przeglądu. Tutaj pokażę ci dwa sposoby na zrobienie tego.

„Zasugeruj mniej” kontaktów w przeglądzie udostępniania

Jednym ze sposobów na utrzymanie określonych kontaktów, kanałów niezgody, urządzeń lub podobnych celów poza menu Udostępnij jest to. Na przykład użyj obrazu ze zdjęć App, łącze z Safari, kontakt z książki telefonicznej lub inną zawartość, stuknij ikonę udostępniania (pole ze strzałką w górę), przytrzymaj palec na danym miejscu docelowym, aż pojawi się „Zasugeruj mniej” kciukiem w dół, a następnie stuknij potem tam. Lub w skrócie:

  1. Udostępnij symbol dotknij dowolnej treści
  2. Długie kliknięcie na dany kontakt lub kanał nacisnąć
  3. Auf Zaproponuj mniej dotknij, aby usunąć cel
Wyjaśnienie na przykładzie wideo w aplikacji Zdjęcia: Wybierz zawartość na Apple iPhone, dotknij symbolu udostępniania, a następnie przytrzymaj cel do usunięcia. Następnie dotknij „Zasugeruj mniej”.
Wyjaśnienie na przykładzie filmu w aplikacji Zdjęcia: Wybierz zawartość na Apple iPhone, dotknij symbolu udostępniania, a następnie przytrzymaj cel do usunięcia. Następnie stuknij w „Zaproponuj mniej”.

Wyłącz sugestie Apple, aby ukryć wszystkie kontakty

Jeśli nie chcesz tylko usuwać poszczególnych kontaktów, aplikacji, kanałów itp. z karty Udostępnij, ale chcesz, aby wszystkie te wpisy zniknęły, istnieje również na to rozwiązanie. Tutaj ścieżka prowadzi przez ustawienia Apple iPhone, a nie całkiem intuicyjnie przez element „Siri & Search”. Tam musisz dezaktywować suwak „Pokaż podczas udostępniania” w obszarze „Sugestie od Apple”. Lub w skrócie:

  1. Otwiera Ustawienia na Apple iPhone
  2. Wybierz punkt Siri i wyszukiwanie z
  3. W sekcji Sugestie od Apple wyłącz suwak Pokaż podczas udostępniania
Możesz usunąć wszystkie automatyczne sugestie dotyczące menu Udostępnij w ustawieniach iOS. Można to zrobić za pomocą suwaka w obszarze „Siri & Search”.
Możesz usunąć wszystkie automatyczne sugestie dotyczące menu Udostępnij w Ustawieniach iOS. Można to zrobić za pomocą suwaka w obszarze „Siri & Search”.
Podobał Ci się artykuł i czy instrukcje na blogu Ci pomogły? Wtedy byłbym szczęśliwy, gdybyś bloga poprzez stałe członkostwo będzie wspierać.

2 odpowiedzi na „Usuń kontakty z menu Udostępnij na iPhonie: oto jak to zrobić!”

    1. Jen Kleinholz

      Myślę, że to zależy od tego, jakich często używasz. Nie znam żadnego sposobu, aby konkretnie zmienić listę.

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone * oznakowane

Na blogu Sir Apfelot znajdziesz porady, instrukcje i recenzje produktów Apple, takich jak iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods, iMac, Mac Pro, Mac Mini i Mac Studio.

Promocje